Labouchere strategie

labouchere strategieEén van de bekendste strategieën die wordt toegepast bij een potje Blackjack is de Labouchere strategie. Dit systeem wordt veelvuldig toegepast tijdens een potje in het casino. Door met een strategie te spelen kan het spel een stuk leuker worden. Een bijkomend voordeel is dat je verliezen om kan zetten in winst. Helemaal als je goed gebruik maakt van het systeem en het slim weet aan te pakken. Op het lange termijn kan je flink wat geld winnen door met Labouchere te spelen. Alleen hoe kan je de strategie bij Blackjack toepassen? Wij helpen je hier op weg om zelf volgens het systeem te gaan spelen.

Hoe werkt Labouchere?

Het systeem werkt volgens een inzet strategie. Het enige verschil met andere reeksen is dat je een reeks maakt op basis van je winstdoel. Je gaat vooraf bepalen hoeveel geld je hoopt te winnen. Zorg er wel voor dat dit een realistisch doel is. Gemiddeld zou 10% tot 20% van je totale budget haalbaar moeten zijn. Stel je voor dat je budget 500 euro is.  Je wilt gaan spelen voor een winst van 100 euro. Je gaat nu een reeks maken met getallen die samen uitkomen op 100 euro. De volgorde of het soort reeks maakt niet uit. De lengte hoeft ook niet uit te maken. Je zou dus de volgende reeks kunnen maken 5 – 5 – 10 – 20 – 20 – 10 – 10 – 20. Als je alle getallen bij elkaar optelt kom je uit op 100 euro. Als dit klopt heb je een reeks gemaakt om volgens het Labouchere systeem te gaan spelen. Je gaat nu volgens de reeks inzetten bij Blackjack.

Inzetten volgens de reeks

inzetten volgens de reeksWe pakken even voor het gemak onze reeks: 5 – 5 – 10 – 20 – 20 – 10 – 10 – 20. Voordat je kan beginnen met spelen pak je eerst het eerste getal en het laatste getal uit de reeks. In dit voorbeeld zetten we dus 25 euro in en gaan we het opnemen tegen de croupier. Win je? Dan mag je deze getallen wegstrepen. Je pakt opnieuw het eerste en laatste getal uit de reeks. Je gaat nu dus 15 euro inzetten. Win je? Dan streep je de getallen opnieuw weg. Verlies je? Je streept de getallen niet weg en je zet hem aan het einde van de reeks. Je volgende inzet wordt hierdoor 25 euro. Dit is de 15 euro plus de 5 euro aan het begin van de reeks. Je blijft zo net zo lang heen en weer spelen en strepen tot je 100 euro gewonnen hebt. Als je winstdoel bereikt moet je altijd stoppen met spelen.

Probeer alles weg te strepen

Eigenlijk is het officiële doel dat je alles moet zien weg te strepen. Als je dit doet zou je minimaal 100 euro gewonnen moeten hebben. Als je lekker gaat kan het zelfs meer zijn. De meeste spelers blijven daarom hun winstdoel in gedachten houden. Het is bekend dat als je te ver doorspeelt je geld verliest. Je wilt dus niet te ver gaan doorspelen en alles kwijtraken. Door elke inzet weg te strepen en je doel in de gaten te houden kan je er op tijd bij zijn om te winnen. Zorg ervoor dat je voor het omslagpunt de winst binnen hebt.

Win je sneller met Labouchere?

Het is natuurlijk de grote vraag of je echt iets aan dit systeem hebt. Of dat de kans groot is dat je alles gaat verliezen? Het grote voordeel van dit systeem is dat je bewust bezig bent met een doel bij Blackjack. De meeste spelers spelen zonder doel en gaan hierdoor te lang door. Het gevolg is dat ze het overzicht kwijtraken en zelfs alles verliezen. Dit wil je natuurlijk niet. Door bewust met je doel bezig te zijn werk je er sneller naar toe en kan je zelfs winnen. Er zijn spelers die inderdaad sneller winnen door met een doel te spelen. Maar net als alle andere strategieën is het natuurlijk geen garantie op de winst. Als de kaarten zich tegen je keren verlies je als nog ondanks dat je een systeem had.

Combineren met de Blackjack tabel

Labouchere kan je wel heel mooi combineren met de tabel. De tabel kan je laten zien welke inzetten je moet maken om te winnen. Je inzet strategie vangt vervolgens verliezen op en de tabel helpt je om sneller te winnen. Door beide systemen in te zetten heb je een gouden combinatie in handen. Samen kan je ervoor zorgen dat je een leuk bedrag bij elkaar speelt door twee gouden systemen in te zetten. Toch zetten we niet graag alles in met Labouchere. De tabel in combinatie met Martingale levert bijvoorbeeld sneller een winst op. Dit zijn even dingen die je met elkaar moet vergelijken als je een passende strategie zoekt.

disclaimer
€250 + 100 FS