Blackjack strategie zachte hand

blackjack strategie zachte handBij een Blackjack strategie wordt er meestal een onderscheid gemaakt tussen een zachte hand en een harde hand. Sommige handelingen kan je het beste uitvoeren als je een zachte hand hebt. Terwijl je andere handelingen weer beter kan uitvoeren met een harde hand. Voordat je er een onderscheid tussen maakt is het belangrijk om te beseffen wat een harde of zachte hand is bij Blackjack. Vervolgens kan je inlezen welke strategie het beste bij de hand past. Handig als je nog twijfelt aan het systeem dat je gaat gebruiken in het casino. Aan de hand van je score kan je een keuze maken welk systeem of welk tabel hier het beste bij past.

Wat is een zachte hand?

Een zachte hand is een beginnersscore met één aas. Heb je als eerste twee kaarten een Aas en nog een kaart? Dan heb je te maken met een zachte hand. Als je twee kaarten hebt waar geen Aas tussenzit, dan heb je het over een harde hand. Het voordeel van een Aas is dat je deze veelzijdig kan inzetten. Je kan de Aas inzetten voor 1 punt of 11 punt. Dit maakt de kaart een zachte hand. De manier waarop je straks je Aas gaat toepassen kan een verschil maken tussen winnen of verliezen.

Aas geeft het hoogste winstpercentage

Blackjack strategie zachte hand is eigenlijk altijd positief. Als je tussen je eerste twee kaarten een Aas hebt zitten is de kans groot dat je wint. Je bent de croupier al een stap voor als je meteen al op minimaal 11 punten zit. Het nadeel is dat je snel over de 21 zou kunnen gaan. Je bent namelijk al een enorme stap vooruit als je 11 punten in je hand hebt zitten. Maar hier komt het grote voordeel van een Aas in je hand. Je kan de kaart namelijk inzetten voor 1 of 11 punten. Als je over de 21 punten heengaat verandert je Aas automatisch in één punt. Kortom je hebt meerdere opties om te winnen met een Aas. Je kan doorspelen in de hoop dat je hoog eindigt of direct stoppen met spelen als je tweede kaart goed is. Stel dat je tweede kaart een 9 is. Dan zit je al op 20 punten. De croupier gaat hier niet snel meer overheen komen.

Blackjack tabel maakt onderscheid tussen zachte en harde hand

blackjack aas in je handDe tabel is bij de meeste spelers wel bekend. In dit tabel kan je aflezen welke handelingen je moet uitvoeren. Hierbij wordt ook onderscheid gemaakt tussen een zachte en harde hand. Je ziet in het tabel soms een deel van het schema waarbij de zachte hand wordt behandeld en een deel met de harde hand. De strategie die je toepast wordt dus afgestemd op je beginscore. Dit is niet zo vreemd want je beginscore is absoluut bepalend of je gaat winnen of niet. De kans dat je eerder mag stoppen met kaarten pakken is bij een Aas bijvoorbeeld veel groter. Dit zie je ook terug in de tabel als je beide opties naast elkaar legt. Mocht je dus een Aas in je hand hebben bij de eerste kaarten, dan weet je welk deel van het schema je in de gaten moet houden.

De croupier kan ook een Aas hebben

Het komt natuurlijk ook voor dat de eerste zichtbare kaart van de croupier een Aas is. De winkansen gaan hierdoor flink omhoog voor de croupier. Het spel probeert je hier ook van te overtuigen. Je krijgt ineens de optie om je verlies te verzekeren. Met een Aas zou de croupier een grotere kans hebben op een Blackjack. Een Blackjack is 21 punten met twee kaarten (Aas plus Boer,Vrouw of Heer). In ruil voor een halve inzet kan je hier tegen verzekeren. Maar de verzekering keert alleen uit bij een Blackjack. De kans hierop is slechts 10%. Kortom laat je niet gek maken door een Aas van de croupier en speel je eigen spelletje. Maak gebruik van de tabel als strategie en kijk goed wat je moet doen. Je zal zien dat de kans dat je wint groter is, dan je verliest met een Blackjack.

Welke strategieën passen hier het beste bij?

Eigenlijk is er maar één strategie die je kan toepassen en dat is de tabel. De rest zijn inzet strategieën en je hebt tenslotte al ingezet voor je de kaarten kreeg. In de tabel kan je precies aflezen wat je moet doen. Door de tabel te gebruiken verhoog je de winkansen flink. Je hebt ineens 20% meer kans om te winnen. Kortom een systeem die goed aansluit vooral als je de gelukkige bent met direct één Aas. De kans is nu vrij groot dat je gaat winnen. Uiteraard heb je nog wel wat geluk nodig met de kaarten, maar geluk kan je zeker weten afdwingen door het spel goed te spelen.

disclaimer
€250 + 100 FS