Blackjack Strategie splitsen

blackjack strategie splitsenEén van de manieren om je winstkansen te verhogen bij Blackjack is het splitsen van je hand. Hierbij moet je extra geld inzetten, maar het geeft je twee kansen op winst. Splitsen kan je altijd doen als je van de dealer twee dezelfde kaarten krijgt. Maar kan je altijd je hand opsplitsen? En is het altijd slim om te splitsen, of wanneer moet je dat laten? Lees verder om alles over deze interessante tactiek te weten te komen.

Wat houdt het splitsen van je hand in?

Splitsen bij Blackjack is een optie zodra de dealer je als beginkaarten twee kaarten met dezelfde waarde geeft. Twee boeren of twee vieren, bijvoorbeeld. Je mag deze kaarten dan naast elkaar leggen als begin van twee aparte handen. Als je dat doet,dan zul je nog een keer je al gedane inzet op tafel moeten leggen. Aan de andere kant heb je nu ook twee mogelijkheden om de hand van de dealer te verslaan. Die mag zijn kaarten niet splitsen, en speelt dus altijd met één hand verder tegen jouw twee handen.

Wanneer kan je splitsen bij Blackjack?

Splitsen is mogelijk bij de meeste versies van Blackjack, maar niet allemaal. Het is dus van belang dat je nagaat of splitsen (en verdubbelen) toegestaan is, als je een nieuw spelletje begint. Het zou ook kunnen dat jouw variant van het spel meerdere splitsingen toestaat. Als je twee achten hebt en deze kaarten splitst, en vervolgens nóg twee achten krijgt. Dan kan je zo maar vier handen op tafel hebben liggen! Kijk dus even goed wat de specifieke regels over splitsen zijn bij het spel dat jij speelt. En bedenk dat je nooit verplicht bent om te splitsen!

Wanneer is het aan te raden om je kaarten te splitsen?

twee hoge kaarten hebtDe Blackjack strategie splitsen van je kaarten kan je makkelijker winst opleveren, door de twee mogelijkheden om de dealer te verslaan. Maar het brengt ook een risico met zich mee. Je moet bij splitsen twee keer je oorspronkelijke inzet doen. En als de dealer met zijn ene hand jouw twee handen weet te verslaan, heb jij twee keer zoveel verlies. Daarom is het belangrijk dat je in grote lijnen weet wanneer splitsen een goed idee is, en wanneer niet.

Wanneer je sowieso zou moeten splitsen

Splitsen is eigenlijk altijd een goed idee in de volgende situaties.

  • Wanneer jij twee hoge kaarten hebt. Daarmee krijg jij de basis voor twee sterke handen. De enige uitzondering is wanneer je twee tienen hebt (dan moet je passen). En als je twee vijven in de hand hebt kan je het beste verdubbelen, als jouw Blackjack spel dat toelaat.
  • Als je twee lage kaarten hebt en de open kaart van de dealer lager is dan een 8.
  • Wanneer je twee azen hebt. Een paartje azen heeft samen een waarde van 12 (11 plus 1) en dat is niet optimaal. Het splitsen van de azen geeft je twee handen van 11, prima uitgangspunten om een hoge hand – misschien zelfs een blackjack – te krijgen.
  • Als je twee achten hebt. Hierbij moet je altijd splitsen. Je hebt namelijk 16 punten, en als je nu een kaart zou kopen, is de kans enorm dat je kapot gaat. Twee handen van acht bieden daarentegen goede mogelijkheden om één of twee hoge handen te krijgen.

Wanneer je nooit moet splitsen

Splitsen is een slecht idee onder de volgende omstandigheden.

  • Twee vieren kan je beter niet splitsen. Statistisch gezien is de kans om daarbij met twee slechte handen te eindigen erg groot. Houd ze bij elkaar en koop kaarten voor je ene hand.
  • Twee vijven vormen samen een tien, een sterk uitgangspunt voor een hand van 21. Alleen als de dealer als open kaart een tien of een aas heeft, kan je overwegen te splitsen. Maar dan is het nog steeds een betere optie om de kaarten te verdubbelen naar een waarde van 20!
  • Als je een paar tienen hebt. Een paar tienen vertegenwoordigt samen een waarde van 20 punten. Dit is een uitstekende hand, één punt minder dan de 21. Het is een veel beter idee om nu te passen en de dealer het risico te laten nemen om op te boxen tegen jouw hand van 20. Als je deze hand gaat splitsen, is de kans levensgroot aanwezig dat je twee slechtere handen krijgt.

Hoe laat je weten dat je wilt splitsen?

Bij het snelle Blackjack spel in een echt casino kan je tegen de dealer zeggen dat je je kaarten wilt splitsen. Maar je kunt dit ook aangeven met behulp van een handgebaar. Plaats je wijsvinger en je middelvinger in een V-vorm, zoals bij het maken van het vredesteken. Plaats deze twee vingers dan bij je kaarten op tafel. Ook in een internationale omgeving weet de dealer dan dat jij wilt splitsen, en geeft je extra kaarten.

disclaimer
€250 + 100 FS