Blackjack oefenen

blackjack oefenenVan alle kaartspellen in het casino is Blackjack één van de eenvoudigste om te begrijpen. Het spel begint dan ook steeds populairder te worden. Vooral omdat je net als bij Poker zelf de uitslag kan beïnvloeden. Uiteraard moet je nog wel de goede kaarten in je hand hebben, maar je kan het spel wel bepalen door op tijd te stoppen. Of om juist nog één kaart te pakken. Als je nieuw bent kan het even wat overweldigend zijn om het spel te begrijpen en alle regels te lezen. Gelukkig kan je op onze site Blackjack oefenen en een idee krijgen van het spel. De oefenmodus is gratis en je hoeft er geen account voor aan te maken. Met gratis Blackjack krijg je een idee hoe het spel werkt en hoe je het beste de croupier kan verslaan. Dit alles zonder dat er echt geld op het spel staat.

Hoe werkt Blackjack?

Het is een kaartspel waarbij je het opneemt tegen de croupier. Zowel de croupier als de speler gaan spelen. Ze moeten beide met kaarten pakken proberen om zo dicht mogelijk bij de 21 punten te komen. Maar pas op want als je over de 21 punten heengaat ben je af. Kaarten pakken is gratis en je mag er zoveel pakken als je wilt. Maar stop op tijd met kaarten pakken om te voorkomen dat je over de 21 punten heen gaat. Het spel begint met een inzet. Op de cirkel voor je leg je fiches neer. Het bedrag dat je wilt inzetten op de winst. Vervolgens klik je op hit en worden de kaarten verdeeld. Je krijgt als speler twee kaarten en de croupier krijgt er twee. Bij de croupier is slechts één kaart zichtbaar. Je weet dus niet z’n openingsscore. Je weet zelf je begin score en vanuit hier mag je kaarten gaan pakken.

De puntentelling bij Blackjack

Bij een online potje worden de kaarten automatisch geteld. Het is toch wel handig als je zelf iets weet over de puntentelling. De gewone kaarten hebben de punten die erop staan. Denk aan een klaver vier deze is vier punten waard. De boer, vrouw en heer zijn 10 punten waard. De Aas is flexibel namelijk 11 of 1 punt. Als je over de 21 punten heengaat en je hebt een Aas in je hand, dan verandert deze in 1 punt. Dit voorkomt een “burst” zoals een score over de 21 punten heen genoemd wordt. Het is bij kaarten pakken belangrijk dat je op tijd stopt en voorkomt dat je er overheen gaat.

Kaarten pakken

kaarten splitsenHet pakken van kaarten kost helemaal niets. Je klikt op hit en je krijgt er een kaart bij. Als speler mag je zelf bepalen hoeveel kaarten je pakt. Dit kan net zolang tot je over de 21 punten heengaat en af bent. Als je klaar bent met kaarten pakken, dan klik je op de pass knop. De croupier gaat nu z’n kaarten spelen. Bij de croupier staat al aangegeven hoeveel kaarten hij mag pakken. Een croupier mag bijvoorbeeld maar tot 17 punten pakken. Als er boven moet hij stoppen en er onder moet hij doorgaan. De croupier kan hierdoor net als de speler een burst krijgen of punten tekort komen om te winnen.

Kaarten splitsen

Het kan voorkomen dat je meteen twee dezelfde kaarten hebt gepakt. In dit geval kan je kiezen voor splitsen. Je legt dan nog een keer de inzet neer en je krijgt er een tweede hand bij. Je kan nu met twee handen proberen de croupier te verslaan. Uiteraard krijg je ook automatisch je tweede kaart erbij en mag je voor beide handen kaarten pakken. Let wel goed op wanneer je splitst. Bij 20 punten zouden we gewoon stoppen en niet splitsen. De kans dat de croupier er overheen gaat is klein.

Verdubbelen van de inzet

Een optie is double. Hierbij verdubbel je halverwege het spel de inzet en pak je nog een keer een kaart. Win je? Dan pak je dus een dubbele winst. In sommige situaties kan dit handig zijn. Bijvoorbeeld als je een goede hand hebt en één extra kaart je de winst kan bezorgen. Het is zeker een optie waar je gebruik van kan maken.

Verzekeren tegen een Blackjack

Als de croupier een Blackjack heeft kan je alleen nog op gelijkspel uitkomen. Een Blackjack is 21 punten met twee kaarten. Dit kan dus met een boer en een Aas. Omdat je maar één kaart ziet weet je niet zeker of de Croupier al een blackjack heeft. Bij een zichtbare Aas of boer krijg je de optie verzekeren. Dit kost een halve inzet. Als de croupier inderdaad een blackjack heeft krijg je inzet plus verzekering terug. Bij een gewoon verlies krijg je niets. Ons advies is om dit nooit te doen. Een verzekering levert altijd te weinig op.

Begin met oefenen!

Ben je nieuwsgierig of je het spel kan uitspelen? Oefen direct op onze site in de gratis modus.

disclaimer
€250 + 100 FS